Ansökan till anpassad gymnasieskola
Senast uppdaterad:
Du ansöker till anpassad gymnasieskola den 15 januari–15 februari. Senast den 20 maj får du veta vilken skola och vilket program du kommer att bli antagen till om du går klart anpassade grundskolan under det läsår du har gjort ansökan. Från och med den 1 juli kan du logga in på ansökningswebben och se ditt slutliga antagningsbesked.
Den 2 juli 2023 bytte grund- och gymnasiesärskolan namn till anpassad grundskola och anpassad gymnasieskola.
Kommunerna har egna avtal för den anpassade gymnasieskolan. Utbildningarna omfattas alltså inte av fritt sök i Skåne och västra Blekinge.
Tidplan för ansökan till anpassad gymnasieskola
- Du ansöker 15 januari–15 februari, det vill säga under samma period som ansökan pågår till gymnasieskolan.
- Om du inte kan erbjudas en plats efter ansökningsperioden 15 januari–15 februari finns det möjlighet att göra ett tilläggsval den 15–30 april. Du blir kontaktad av din syv om det gäller dig.
- Senast den 20 maj får du ett förhandsbesked. Då får du veta vilken skola och vilket program du kommer att bli antagen till om du går klart anpassade grundskolan under det läsår du har gjort ansökan. Din syv får också information om vad du blivit förhandsantagen till.
- Den 1 juli kan du logga in på ansökningswebben och se ditt slutliga antagningsbesked. Du loggar in på samma sätt som när du gjorde din ansökan.
Har du frågor?
Om du har frågor om ansökan till anpassade gymnasieskolan eller vad som gäller i din kommun kan ni prata med syv på din skola eller kontakta det antagningskansli som har hand om din hemkommun.
Läs även om
Anpassad gymnasieskola
Anpassad gymnasieskola (tidigare kallat gymnasiesärskola) är en egen skolform. Du som söker dit har oftast gått i anpassad grundskola. Alla utbildningar är fyra år långa.
Läs mer om anpassad gymnasieskolaProgramguiden
I programguiden hittar du information om alla program och olika slags utbildningar i gymnasieskolan och anpassade gymnasieskolan.
Gå till programguidenAtt välja utbildning – tips för att komma igång
Ta god tid på dig att fundera och utforska olika alternativ, även sådant du inte känner till. Tänk på att det inte är ett val för resten av livet, utan ett första steg mot arbetslivet.
Läs våra tips på hur du kan tänka inför valet