Kafé- och konditoribiträden
Kafé- och konditoribiträde är ett utåtriktat arbete som kräver servicekänsla och noggrannhet.
Kafé- och konditoribiträden arbetar med att bemöta och servera de kunder som kommer till kaféet. Kunden är alltid i fokus. Det är ett utåtriktat arbete som kräver servicekänsla och noggrannhet.
- 10% tjänar mindre än 18 400 kr
- Genomsnittlön 23 300 kr
- 10% tjänar mer än 27 400 kr
Möjligheterna till arbete som kafé- och konditoribiträde bedöms vara små i Skåne län. På grund av begränsat underlag baseras bedömningen delvis på information för ett större geografiskt område. På fem års sikt förväntas efterfrågan vara oförändrad.
Flera yrken inom Hotell, restaurang, storhushåll
Köks- och restaurangbiträde är ett omväxlande yrke i köks- eller restaurangmiljö med många praktiska uppgifter.
Pizzabagare bakar pizzor efter beställningar och är ofta egenföretagare.
Kockar lagar mat på restaurang eller i storkök. Ett yrke med mycket planering, förberedelser och kreativa inslag.
Ombord arbetar flera yrkesgrupper med fartygsunderhåll och drift samt med service och matlagning.
Ombord arbetar flera yrkesgrupper med fartygsunderhåll och drift samt med service och matlagning.
Hotellreceptionister ger service, sköter administration och arbetar för att gästerna ska trivas under sin hotellvistelse.
Bartendern blandar ger rekommendationer, blandar drinkar och serverar drycker till gäster.