Kockar
Ombord arbetar flera yrkesgrupper med fartygsunderhåll och drift samt med service och matlagning.
Vill du arbeta inom hotell, restaurang och service, så kan du göra det även till sjöss. Den största skillnaden är att arbetet utförs ombord ett fartyg och att det ingår en säkerhetsuppgift då man ingår i en säkerhetsorganisation. Men också att du varvar sammanhängande arbete ombord med lika sammanhängande ledighet i land. Ofta i tvåveckorsintervaller.
- 10% tjänar mindre än 24 000 kr
- Genomsnittlön 28 500 kr
- 10% tjänar mer än 33 000 kr
Möjligheterna till arbete som kock bedöms vara stora i Skåne län. På fem års sikt förväntas efterfrågan vara oförändrad.
Flera yrken inom Hotell, restaurang, storhushåll
Köks- och restaurangbiträde är ett omväxlande yrke i köks- eller restaurangmiljö med många praktiska uppgifter.
Pizzabagare bakar pizzor efter beställningar och är ofta egenföretagare.
Kockar lagar mat på restaurang eller i storkök. Ett yrke med mycket planering, förberedelser och kreativa inslag.
Ombord arbetar flera yrkesgrupper med fartygsunderhåll och drift samt med service och matlagning.
Kafé- och konditoribiträde är ett utåtriktat arbete som kräver servicekänsla och noggrannhet.
Hotellreceptionister ger service, sköter administration och arbetar för att gästerna ska trivas under sin hotellvistelse.
Bartendern blandar ger rekommendationer, blandar drinkar och serverar drycker till gäster.